lunes, 20 de agosto de 2007

Gelat de llimona light



Avui portem un dolç sense sucre per a totes aquelles persones diabètiques, per a les que estiguin a dieta, o, senzillament, per a les que volen controlar el seu pes. I el postre escollit és un gelat de llimona light, evidenment.

Els ingredients que necessitareu per preparar per un litre de gelat són:

3 tasses d’aigua, uns 750 centilitres.

2 llimones
2 o 3 culleres petites d’edulcorant líquid
1 cullerada de gelatina sense sabor

3 cullerades de llet descremada en pols
2 clares d’ou
1 cullerada de vainilla en pols


En primer lloc, poseu a hidratar la gelatina en mitja tassa d’aigua i mentre dura aquest procés, podeu anar pelant les llimones, treure-li les llavors i tallar-les a quadradets.
Per una altra banda cal que poseu en un got de liquadora les llimones, la resta de l’aigua, la gelatina hidratada, la llet en pols, l’edulcorant i la vainilla. Quan estigui tot liquat, poseu la preparació resultant a un recipient per fer glaçons i la deseu ràpidament al congelador fins que agafi la textura adequada.

Un cop estigui ferm, retireu-ho del congelador i aixafeu-ho amb una forquilla i incorporeu-hi les clares batudes a punt de neu.
Ja per acabar, barregeu bé la mescla i deseu-la novament al congelador fins a que, per fi, tingui la textura de gelat.

Bon profit!

1 comentario:

tfm dijo...

Moltes gràcies, molt amables!
En ser una recepta light i jo ser una foqueta, doncs m'interessa molt i molt.
Una abraçada!
Teresa Ferré