jueves, 23 de agosto de 2007

Tiramisú


Avui portem unes postres que faran les delícies de tots aquells que siguin fans del cafè, de la xocolata i del formatge. Exacte, avui us direm una recepta per fer un Tiramisú com cal.

Però primer de tot, farem la llista de tots els ingredients que ens calen per preparar aquestes postres.


250 grams de formatge Mascarpone, tot I que si no en teniu d’aquest en concret, potdeu fer servir qualevol formatge cremós
2 tasses de crema espessa o de nata
200 gr. Soletes
4 rovells d’ou
Una tassa i un quart de sucre

Un quart de tassa de licor de cafè

4 grams de Grenetina

250 grams de cafè Expresso
mitja taça de virutes de xocolata

una tauleta de xocolata

un bol petit amb cacao


Primer de tot, cal que en un bowl al bany maria barregeu la crema espessa, el formatge mascarpone o el seu derivat juntament amb una tassa de sucre i els rovells dels ous. Heu de batre la mescla resultant fins que es fusionin bé i s’espessin una mica.

En un altre bol al bany maria, desfeu la xocolata fins que quedi ben desfeta i incorporeu-la a l’altra mescla.

En un got amb una mica d’aigua diluïu la grenetina fins que s’espongi, introduïu-la al microones i diluïu-la en petits torns de cinc segons com a molt. Quan estigui líquida cal afegir-la a la mescla base.

En un recipient a part poseu-hi el cafè express amb el licor de cafè i el quart de tassa de sucre i remulleu-hi bé les soletes per les dues bandes i després col·loqueu-les en el motllo rectangular final, formant un llit, una capa amb totes elles.
Sobre aquesta base cal que col·loqueu, amb cura, una fina capa d’un centímetre d’espesor de la crema de tiramisú que hem preparat.
Sobre aquesta capa, una altre base de galetes remullades en la barreja de cafè i sobre aquesta una capa de crema de mascarpone.

Continueu amb aquest procediment fins que tingueu ple el motlle.

En acabat afegiu-hi cacao en pols i deseu-ho a la nevera durant tres hores pel cap baix.

Bon profit

No hay comentarios: